Skip to main content
search

Transformarea afacerilor în mod sustenabil este una dintre marile provocări ale antreprenorilor. SmartWrap, companie românească fondată în 1994 și care dezvoltă soluții de ambalare, a decis să se schimbe odată cu timpurile, iar noi am discutat cu Melinda Mureșan, General Manager SmartWrap.

SmartWrap e o companie românească ce face ambalaje din plastic de tip stretch paletizat, folii din polietilenă, bandă adezivă, folii alimentare sau benzi non-adezive. E într-o industrie în permanentă schimbare și care are nevoie de mai multă sustenabilitate pentru a putea să se pregătească pentru viitor.

Începuturile SmartWrap
Melinda Mureșan spune că în 1990 absolvise Facultatea de Prelucrare a Lemnului. Dar toate fabricile tradiționale se închideau. Așa că s-a angajat la o firmă care livra paleți. Acolo a învățat meserie într-un domeniu nou la cea vreme în România. Și tot așa i-a venit ideea de a înființa o afacere.

„Când am înființat firma, în 1994, principala activitate a fost importul de folii pentru ambalări industriale. În perioada 1994-1997, ne-am concentrat pe dezvoltarea pieței și a bazei de clienți. Până în 2009, am lucrat la construirea parteneriatelor strategice cu furnizori puternici din regiune și din lume. Ulterior, am investit în propria platformă de producție și am reușit să deschidem, treptat, 6 puncte de lucru și să construim depozitul central de la Râșnov”, spune Melinda Mureșan.

Au crescut, în 2013 au introdus sisteme ERP și BI, iar în 2020 au început procesul de relansare strategică a companiei, lansând pentru prima oară în România folia termocontractabilă ecosustenabilă The SmartGreen din polietilenă sustenabilă.

În momentul de față SmartWrap se bazează pe 3 direcții de business. Linia HighPerformance e compusă din ambalaje flexibile care se folosesc pe echipamente performante care generează economii importante și productivitate crescută prin viteza de lucru. Linia Standard acoperă nevoile de bază în materie de ambalare ale utilizatorilor, prin produse de tipul foliilor, benzilor adezive și produse termo PVC. Iar linia de business Utilaje oferă echipamente din toate ctaegoriile manuale, semiautomate și automate care optimizează procesul de ambalare.

În momentul de față piața pentru SmartWrap e în România, dar odată ce vor extinde divizia sustenabilă The SmartGreen vor să exporte în toată lumea.

Trecerea înspre sustenabilitate
În 2020 SmartWrap trecea printr-un proces de relansare strategică și au luat calea sustenabilității prin The SmartGreen, o nouă generație de ambalaje care nu sunt atât de dăunătoare mediului înconjurător.

Continuarea pe site-ul Green Start-up

Leave a Reply

Close Menu

SmartWrap

Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 14, localitatea Râșnov, jud. Brașov

T:  0372 729 923
E: office@smartwrap.ro