Skip to main content
search

articol publicat în Revista Forbes

SmartWrap a lansat în România primul Centru Mobil de Testare a stabilității paleților ambalați în folie stretch. Soluția propusă de cei de la SmartWrap oferă siguranță în transport și economii semnificative – în medie de 25% per cost/ambalare și îndeplinește principiile sustenabilității, cu o reducere de 30% – 50% a consumului de plastic.

Investiția necesară pentru implementarea acestui proiect se ridică la 25.000 de euro. Noul Centru Mobil de Testare rezolvă o serie de probleme ale producătorilor și transportatorilor de mărfuri, precum: lipsa resursei umane calificate în producție și logistică, nevoia de a controla calitatea ambalării, reducerea costurilor, stabilitate în timpul transportului, controlul stocurilor, scăderea consumului de plastic sau economie de timp.

”La nivel european, 4% din mărfuri se deteriorează în timpul transportului din cauza înfolierii incorecte. Acest lucru se traduce prin pierderi de sute de milioane de euro anual. Lansând acest centru de testare mobil, aducem la aceeași masă echipamentele de testare, înfoliatoarele și foliile stretch. Ele nu pot funcționa decât în sinergie”, declară Melinda Mureșan, director general SmartWrap.

Centrul Mobil de Testare a stabilității paleților este o unitate de laborator mobil care poate testa stabilitatea încărcăturilor în aproape orice locație. Dispune de un banc de accelerație prin care simulează scenarii reale din teren, îndeplinind criteriile EUMOS 40509 pentru testare – un standard esențial în logistică.

Centrul conferă posibilitatea de a testa paleții imediat ce sunt scoși de pe linia de producție, pentru a măsura conformitatea cu standardele UE. Este echipat cu o cameră de înaltă rezoluție care captează mișcarea paletului în timpul testului și un soft care procesează grafic rezultatul, acesta fiind afișat pe un display, astfel încât beneficiarii să poată analiza conformitatea soluției testate.

”Pe viitor vrem să aducem acest centru de testare la câți mai mulți clienți, pentru ca, încet, încet, să înțelegem că inovația și tehnologia avansată ne ajută să fim sustenabili și să reducem costurile fără a diminua stabilitatea și siguranța în transport”, a precizat Melinda Mureșan.

M&M Product activează pe piața din România din 1994, deține o platformă la Râșnov și operează în țară prin punctele de lucru regionale din București, Craiova și Bacău. Compania are două divizii – producție și distribuție, și trei linii de business: Ambalaje flexibile Standard, Ambalaje flexibile HighPerfromance (HP și The SmartGreen) și Utilaje.

Close Menu

SmartWrap

Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 14, localitatea Râșnov, jud. Brașov

T:  0372 729 923
E: office@smartwrap.ro